fredag 13. februar 2015

Nå er det i gang!


Kong Momo og hans hoff har overtatt nøkkelen til byen og karnevalet i Rio de Janeiro er i gang!

NBCC: No crisis during carnival

onsdag 11. februar 2015

Tre omkom i eksplosjon på norsk FPSO




Tre personer mistet livet og seks personer er fortsatt savnet etter en gasseksplosjon på det norske produksjonsskipet FPSO Cidade de Sao Mateus i Brasil onsdag.


Ulykken skjedde i et maskinrom på det avanserte produksjonsskipet klokken 12.50 lokal tid. FPSO-en tilhører det norske selskapet BW Offshore, som opererer fartøyet for det brasilianske oljeselskapet Petrobras.

Årsaken skal ha vært en gasslekkasje.

Skipet hadde et mannskap på 74 personer. Det skal ikke ha vært nordmenn blant disse.

Det er imidlertid bekreftet at at minst tre personer omkom i gasseksplosjonen ombord. Disse døde momentant i ulykken. Ti andre ble skadd i eksplosjonen og ble fløyet med helikopter til byen Vitoria. Seks personer er fortsatt savnet, ifølge opplysnnger fra fagorganisasjonen som organiserer oljearbeidere i delstaten.

I ei pressemelding fra det brasilianske oljedirektoratet ANP opplyses det at 33 personer ble evakuert fra fartøyet, mens 31 personer ble igjen ombord.

Avisa O Globo skriver at to personer fikk alvorlige brannskader.

FPSO-en har vært utleid til Petrobras siden juni 2009, og produserer gass på Camarupim-feltet utenfor kysten av delstaten Espirito Santo.

BW Offshore bistår sammen med Petrobras de pårørende etter ulykken.

I en pressemelding opplyser Petrobras at det produserte 2,2 millioner kubikkmeter med gass per dag. Brannen som fulgte eksplosjonen ble ifølge pressemeldingen raskt kontrollert, og det skal ikke være fare for nye eksplosjoner. All produksjon ble avbrutt, og ulykken skal ikke ha forårsaket noen lekkasje av olje.

Det norske selskapet opererer flere slike produksjonsskip i Brasil.

Runa Hestmann for VG i Brasil. Les mer i VG.no.