onsdag 25. mai 2011

-Ville ruvet på norsk sokkel


-Det er imponerende å se hvilken posisjon Statoil har klart å opparbeide seg, sa kronprins Haakon da han åpnet Peregrino-feltet i Brasil tirsdag.

(NTB): Ifølge Statoil ville Peregrino-utbyggingen i Campos-bassenget også ha ruvet på norsk sokkel, og det var en stolt og imponert kronprins som tirsdag fikk ta Statoils 365 meter lange produksjonsskip i nærmere øyesyn.

– Dette er en viktig milepæl, og det er imponerende å se hva Statoil har fått til. Det er helt på grensen til hva som er teknologisk mulig, og så mange brikker som skal passe sammen for å få dette flytende produksjons- og lagringsskipet i operasjon, sa kronprins Haakon under den offisielle markeringen av produksjonsstarten på feltet.

– Peregrino er et stort felt og produksjonen her er viktig for Brasil, og det er også viktig for hele Norge, som aktør gjennom Statoil, sa kronprins Haakon.


Les hele saken i dn.no.

fredag 20. mai 2011

Norge i grønt, gult og blått


Dette er din brasilianske oljeformue.

24. mai kommer både kronprins Haakon og olje- og energiminister Ola Borten Moe til Brasil for å overvære den formelle markeringen av produksjonsstarten på Peregrino-feltet utenfor kysten av Rio de Janeiro.

Store oljefunn de siste årene har fått Statoil til å betegne den brasilianske sokkelen som ”den nye nordsjøen”, og den brasilianske olje- og gassindustrien som en av verdens mest interessante.

- Med Peregrino-feltet i full drift blir Statoil den nest største operatøren i Brasil, og det gir oss en enestående mulighet til framtidig vekst i landet. Peregrino er et stort, ressursrikt felt som vil bidra betydelig både til Statoils og Brasils oljeproduksjon i mange år framover, sa Helge Lund i forbindelse med produksjonsstarten på feltet i begynnelsen av april.

Bare det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras er større enn Statoil i Brasil når produksjonen når full kapasitet på 100.000 fat ved utgangen av året.

Kan bli verdens største
Men gjennom Oljefondet har Norge en langt større oljeformue på havets bunn i Brasil, og oljekjempen Petrobras er også ”litt ditt”.

For ikke i noe annet land, av dem som betegnes som ”framvoksende økonomier”, har Statens Pensjonsfond Utland (SPU) investert mer i.


Les hele saken i ABC Nyheter.

(Foto: Statoil)