tirsdag 18. august 2009

Fra arkivet

NÅ HYLLER HAN DRILLO

I 1998 hadde han Drillo i halsen og la ikke skjul på hva han syntes om Drillos. Nå mener Brasils landslagstrener gjennom mange år, Mario Zagallo, at Egil Olsen bør fortsette som sjef for Norge



Les intervjuet med trenerlegenden i ABC NYHETER



BYGGER MURER FOR MILJØET
Med regnskogvern som påskudd vil myndighetene i Rio de Janeiro bygge mur i 13 av byens favelaer.



Saken har ikke bare skapt debatt lokalt. Brasilianske myndigheter ble kalt inn på teppet til FNs høykommissær for menneskerettigheter i begynnelsen av mai, og den nobelprisvinnende forfatteren José Saramago sammenlignet muren i Rio de Janeiro med både Berlin-muren og muren på Gaza-stripen.


Les mer på ABC NYHETER



HELE NASJONEN I SKJØRT
Det er like mye hår på brystet som nakne bryster å beskue under det verdensberømte karnevalet i Rio.



Uten hordene av herrer i kvinneklær blir det ikke skikkelig karneval i Rio, og mennene i lårkort dukker gjerne opp under de folkelige gatefestene disse hektiske februardagene. Både direktøren i toppetasjen og han som tømmer søpla i blokka. Med lebestift, hårbøyle og en ølboks i hånda glemmer de både finanskrise og ubetalte regninger.


Mer enn noen annen har filmstjernen og sambadronningen Carmen Miranda inspirert brasilianske menn til å trekke i skjørt når kalenderen viser karneval, og 9. februar 2009 var det 100 år siden Carmen Miranda ble født.



Les mer på Dagsavisens nettside



NORSK REDNING FOR AMAZONAS?
Med norsk milliardstøtte skal Brasil redusere avskogingen i Amazonas. Men snubletrådene er mange, og det er skogen som får svi om heller ikke denne planen lykkes.



– Hvis du verken har mat eller penger, og barna dine sulter, så hugger du det treet og selger det, da tenker du ikke på avskoging, sier Ubirajara Sompré.



Les mer i Folkevett



JA, VIL ELSKER NORSK TORSK
I Brasil fins det kvinner som foretrekker klippfisk fremfor nye sko.



Ingen over, ingen ved siden. Brasilianernes appetitt på norsk klippfisk er intet mindre enn bemerkelsesverdig, og Brasil er det landet som importerer mest norsk klippfisk i verden.
- Klippfisken har alltid vært viktig for oss brasilianere, forklarer Dadá, kjendiskokken som imponerte Jens Stoltenberg med sine klippfiskfavoritter under statsministerens besøk i Rio de Janeiro høsten 2008.



Les mer i Nettavisen


Du finner flere saker på min hjemmeside

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar