onsdag 8. august 2012

Krangler om klippfisk fra Amazonas


Brasil vil lage klippfisk i Amazonas av ferskvannsfisken pirarucú. Norske myndigheter, som har lovet støtte til å utvikle brasiliansk fiskerisektor som bærekraftig alternativ i regnskogen, er alt annet enn begeistret for prosjektet.

Brasil er i dag det landet som importerer med norsk klippfisk i verden, 32.500 tonn til en verdi av 1,3 milliarder kroner i rekordåret 2011, og det var neppe Norges hensikt å sette egen eksport i fare ved å støtte utviklinga av fiskeri- og oppdrettsnæringa i Brasil.


Norsk «bacalhau» er en anerkjent merkevare i Brasil, men i august i fjor begynte brasilianerne å lage sin egen bacalhau av ferskvannsfisken pirarucú, i Maraã dypt inne i Amazonas.

- Vi ønsker å ta opp konkurransen med norsk bacalhau. Vår klippfisk er bedre enn den norske, sier Eron Bezerra, direktør i Sepror i Amazonas, delstatens organ for småskala jordbruk og fiske. - I tillegg skaper vi arbeidsplasser og utnytter vi naturens ressurser på en bærekraftig måte uten å ødelegge regnskogen, fortsetter han.


Les mer i Bistandsaktuelt 8.august 2012.   Foto: Sepror/Amazonas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar