mandag 18. april 2011

- Skogen kommer først


Regnskogen, ikke næringslivsinteresser, må veie tyngst for norsk virksomhet i Brasil. - Det viktigste Norge bidrar med, er å redusere avskogingen i Amazonas, sier miljøvernminister Erik Solheim.

Paragominas, Brasil (ABC Nyheter): Hydro investerer for tiden tungt i Brasil, og brukte til sammen 30 milliarder dollar på det som regnes som det største norske oppkjøpet i utlandet noen sinne. Men skogen er viktigere enn norske næringslivsinteresser, mener Erik Solheim.


- Det er ikke fnugg av tvil om at det viktigste norske bidraget, er å redusere avskogingen i Amazonas, og det har vi lykkes med. Avskogingen er drastisk redusert, og det er ingen land i verden som har lykkes så til de grader som Brasil, sier Solheim.

Drahjelp til skogen
Bauksitt-gruva i Paragominas ligger i et sårbart regnskogområde, og frem til i fjor var kommunen Paragominas svartelistet av brasilianske myndigheter på grunn av høy avskoging. I 2007 ble det avskoget 107 kvadratmeter skog i Paragominas. Siden har kommunen snudd den negative trenden, og i dag er Paragominas et utstillingsvindu for god regnskogforvaltning i Brasil, anerkjent av Miljøverndepartementet i landet som den eneste kommunen i Amazonas uten avskoging.

Det betyr ikke at jobben er gjort. Hydro må nå gjøre sin del, og det norske selskapet fikk store forpliktelser med på kjøpet da de overtok bauksittgruva fra brasilianske Vale i februar.

Les hele saken i ABC Nyheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar