fredag 1. april 2011

Heiser flagg i Amazonas


Langt inne i Amazonas ligger det som kan bli Hydros egen gullgruve - et lite stykke Norge midt i det grønne.

Av Runa Hestmann Tierno, Paragominas, Brasil

Hydros overtakelse av bauksittgruva Paragominas er en del av det største norske oppkjøpet i utlandet noensinne, og kostet til sammen 30 milliarder dollar. Men for Hydro er overtakelsen gull verdt. Virksomheten i Brasil settes så høyt fordi den skal sikre lønnsom og langsiktig drift for Hydro i hele verden.

Bauksitt er råstoffet til alumina, som brukes i aluminiumsproduksjon, og bauksitten fra Paragominas blir til støtfangere, vindu- og fasadeløsninger, og aluminium fra Hydro er å finne i nesten alle air condition anlegg på biler.

- Dette er en av de største bauksittgruvene i verden, og bauksitten er av god kvalitet. I Hydro går gruvedriften rett inn i vår kjernevirksomhet, og for oss er dette en strategisk begivenhet, der vi sikrer hele verdikjeden i selskapet ved at vi får tilgang til råstoffene, sier Johnny Undeli, som er konserndirektør for bauksitt og alumina i Hydro, til ABC Nyheter.

DET STØRSTE PÅ MANGE ÅR
Torsdag hadde han med seg miljøvernminister Erik Solheim til gruva. Solheim er i Brasil i forbindelse med lanseringen av regjeringas nye Brasil-strategi, der næringsliv står svært sentralt.

- Hydros oppkjøp er det største som har skjedd i forholdet mellom Norge og Brasil på mange år, og veldig viktig for forholdet mellom de to landene. Jeg er også veldig stolt over de gode relasjonene mellom Hydro og Vale, sa Erik Solheim da han snakket med ansatte i Paragominas torsdag.

Les hele reportasjen i ABC Nyheter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar