tirsdag 8. september 2009

Turistene Brasil ikke vil ha






Helt frem til 2003 ble halvnakne damer brukt for å markedsføre Brasil som feriemål. Fortsatt er mange av de tilreisende ute etter mer enn sol og samba.


RIO DE JANEIRO/NATAL: Brasil har attraksjoner som landet helst skulle vært for uten, og i Natal var "Lourdes" (18) en av dem. Hun begynte å selge sex som 12-åring, første gang i bytte mot en mobiltelefon. I Natal har også flere nordmenn vært involvert i overgrepssaker mot barn, og i august ble en tidligere norsk politimann tiltalt for å ha forgrepet seg på tre mindreårige gutter som han møtte på strandpromenaden i Natal.

Ifølge norsk politi er Brasil et attraktivt reisemål for såkalte sex-turister, og politiet i Natal mener at den økende strømmen av turister til byen de siste 15 årene har ført til at barneprostitusjonen har økt. Fra 2001 til 2008 økte tallet på anmeldte saker med over 400 prosent.
FNs arbeidslivsorganisasjon ILO anslår at det fins over 100.000 barn og ungdommer som utnyttes seksuelt i kommersielt øyemed i Brasil. Det kan være et beskjedent anslag. En rapport fra det føderale politiet setter tallet til 250.000 barn og frivillige organisasjoner hevder tallet ligger nærmere en halv million.

LES HELE SAKEN I ABC NYHETER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar