torsdag 18. februar 2010

- Karneval er helt konge


I svenske folkedrakter og med blå-gule flagg var norske barn i farta under paradene til Rios barne-sambaskoler i helgen.

RIO DE JANEIRO: - Karnevalet i Rio er helt konge, sier Natalie Solem Fernandes (16), en av fire norske ungdommer som ikke lot sjansen gå fra seg da de fikk mulighet til å være blant aktørene i karnevalsopptoget i Rio de Janeiro - selv om de måtte kle seg i gult og blått.

Og det var ikke egentlig noen hyllest til söta bror, men til den legendariske fotballspilleren Garrincha, som hjalp Brasil til VM-gull under fotball-VM i Sverige i 1958. Da han var på treningsleir med klubblaget Botafogo i Sverige året etter, møtte den brasilianske ball-kunstneren en svensk kvinne han fikk en sønn med. Derfor måtte svensk kultur få en plass i paraden, mente barne-sambaskolen Infantes do Lins da de valgte å hylle Garrincha under årets karneval. For å gjøre det hele enda litt mer svensk, inviterte skolen skandinaviske barn til å vise frem svensk kultur i svenske farger.

- Vi syntes det hørtes så morsomt ut, selv om vi ikke hadde hørt om Garrincha før, sier Natalie, som sammen med broren Nikolas (12) og vennene Cassandra Opsvik Ferreira (16) og Maxime Opsvik Ferreira (12) var kledd i blått og gult og klare for å gi alt på sambodromen i Rio de Janeiro fredag – selv om gradestokken viste 38 varmegrader.

De var likevel ikke sikre på om de kunne være med på å løfte sambaskolen Infantes do Lins helt til topps i årets parade.

- Vi lover å gjøre vårt beste, men kan ikke danse samba i det hele tatt, innrømmer Natalie, som bare har bodd i Rio et drøyt halvår. - Dette er første året jeg er her i Rio under karnevalet, og jeg var på en gatefest forrige helg, og det er noe av det samme, bare mye mer kaos. Alle hopper rundt og har det skikkelig gøy, og alt er en stor fest. Det er skikkelig verdt å være her, forsikrer Natalie.

Til sammen 1400 barn var med i opptoget til sambaskolen Infantes do Lins, som kommer fra nabolaget Lins de Vasconcelos øst i byen.

KARNEVAL I RIO DE JANEIRO:
Pimpolhos de Grande Rio ble kåret til beste barne-sambaskole, og Infantes do Lins klarte ikke å hevde seg i toppen. Unidos da Tijuca vant paraden der 12 av byens aller beste skoler deltok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar