fredag 27. mars 2015

Odfjell vil dumpe korrupt partner


Odfjell Drilling gikk i kompaniskap med familiedynastiet Galvao for å få kontrakter i Brasil. Nå vil riggselskapet ha partneren ut, grunnet korrupsjon.

Det blir stille i salen når dommer Sérgio Moro endelig tar ordet. Den lille mannen foran ham nikker og retter på brillene. Med forsiktig stemme begynner han å snakke, og historien han forteller, får det til å gå kaldt nedover ryggen på oljesjefer i et lite land 500 mil lenger mot nord. 

Det har blitt kveld i Curitiba, sør i Brasil, når nøkkelvitnet er ferdig. Nye brikker har falt på plass. Ett år har gått siden påtalemyndigheter og føderalt politi innledet sin etterforskning av den omfattende korrupsjonssaken i det brasilianske oljeselskapet Petrobras. En skandale om har feid med seg Petrobras-ledelsen og deler av leverandørindustrien, med forgreininger helt til topps i brasiliansk politikk og som har ført til tidenes oppvask i det oljerike landet. 

Så langt er ingen norske selskaper direkte beskylt for korrupsjon i Brasil, men for noen begynner opprullingene å komme ubehagelig nær. 


(.......)

Skrevet i samarbeid med Jostein Løvås, DN, Oslo

Les hele reportasjen i Dagens Næringsliv 27. mars 2015

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar