tirsdag 22. februar 2011

DnB Nor utvider i Brasil


DnB Nor utvider sin virksomhet i Brasil og har allerede knyttet til seg brasilianske kunder.- Med alt som skjer, ser vi at vi må styrke vår bemanning i Brasil, sier konserndirektør Leif Teksum i DnB Nor.

- For oss er det viktig å kunne rådgi våre kunder som ikke er til stede her, og anbefale dem hvem de bør samarbeide med og hvem de ikke bør samarbeide med, og da må vi øke tilstedeværelsen, fortsetter han.

Mange av bankens kunder var med i næringslivsdelegasjonen som besøkte Rio de Janeiro forrige uke.

Han har ikke noe tall på hvor mye som er lånt til kunder i Brasil per i dag, men DnB Nor ser fortsatt et stort potensial på offshoresiden i Brasil. DnB Nor er med på å finansiere både supplybåter, ankerhåndteringsbåter og rigger.

- Dette er kunder som får kontrakter med Petrobras, men også med andre operatører, og det er dette vi er størst på her i Brasil. I tillegg har vi etablert gode kundeforhold med brasilianske aktører, spesielt på offshoresiden, og det synes vi er spennende fordi de står jo for det lokale innholdet som er så viktig for brasilianske myndigheter. Med det ambisjonsnivået Brasil har, er dette aktører som kommer til å vokse betydelig.

GIEK OG BNDES:
Signerte avtale
Den brasilianske utviklingsbanken BNDES vil ha Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) med på finansieringen av syv borerigger til Petrobras. GIEK signerte fredag en samarbeidsavtale med den brasilianske utviklingsbanken BNDES.

BNDES er i dag Petrobras' viktigste finansieringsinstitusjon, og har tidligere finansiert alle de store skipene som er blitt bygget i Brasil.

- Men nå har de redusert graden av finansiering, og det åpnes for at GIEK kan komme inn og dekke den norske andelen av kontraktene. Det er veldig viktig for verftene her borte, men også for leverandørene våre fordi det styrker deres konkurranseevne at vi kommer sammen og samarbeider med BNDES om finansiering, sier Wenche Nistad, administrerende direktør i GIEK.


© Dagens Næringsliv 21.02.2011

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar