fredag 26. november 2010

Slaget om Rio 26. november




96 kjøretøy påtent, 192 pågrepet, 25 drept og 3 polititjenestemenn skadd siden søndag.

Det er status fredag formiddag i Rio de Janeiro, ifølge en pressemelding fra det militære politiet.

I en av Rios største aviser omtales de siste dagers begivenheter som "krigen om Rio" og "D-dagen" i kampen mot Rios narkobander.

Også i formiddag har tre biler og to busser blitt påtent på ulike steder i byen. I Complexo do Alemão ble politiets helikopter beskutt.

Rundt 15 offentlige skoler holder stengt og de offentlige sykehusene er i kriseberedskap.

Årsaken er at politiet torsdag innledet den største aksjonen mot organisert kriminalitet i byen på mange år. Politiets elitestyrke har okkupert Vila Cruzeiro-slummen, men hundrevis av kriminelle klarte å ta seg over nabo-favelaene i Complexo do Alemão, som styres av samme bande.

200 føderale politimenn er fredag utplassert i dette området, og målet er å omringe slummen slik at narkogjengen ikke slipper unna. Ikke denne gangen.

I tillegg skal 800 menn fra hæren også hjelpe til med å kontrollere alle veier inn og ut av slummen. I går benyttet politiet stridsvogner for å ta seg inn i Vila Cruzeiro.

Det bor imidlertid nærmere 100.000 mennesker i slumområdet Complexo do Alemão, og det har kommet flere rapporter om beboere som natt til fredag fikk husene sine invadert av banditter.

Det fins tre rivaliserende narkogjenger i Rio de Janeiro. Den eldste er Comando Vermelho, som kontrollerer Complexo do Alemão.

Den største slummen sør i byen er Rocinha (bildet), og her er det gjengen Amigos dos Amigos som styrer. I tillegg har vi Terceiro Comando Puro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar